nedtecknade minnen och berättelser

It is your day today, Kala / Det är din dag idag, Kala

Today your country fellows will meet a new regime, Kala. And you aren’t with us any longer. I wish you were. I wish it was able for you to discover your country has changed their mind about who they want to reign your United States.

An olympiad ago, Kala told me she was desperate when USA got Mr Trump as their president. In a very indiscriminate both election campaign and after the election Mr Trump was questioned about his honesty. Kala had no confidence at all in that man, and as a mother she thought about the future for her children. 

I met Kala in my bridge club at net, and knew her since some years. We aren’t supposed to speak politic matters in chat, but those days all spoke about it everywhere. And Kala asked me if we Swedish people had any idea what was going on in US at this time. I had a feeling she got some comfort when she heard the whole world followed the election circus. And when this looney won the election Kala told me she would never bid anything but NT, which  means no trump, a common bid when you play bridge. Kala, as well as l am, was a medium good player, but she loved to play. The win wasn’t most important, it was the play and the company. And when we were odd tables, next round required one extra pair, so Tourney Director asked for the pair who were Least Losers, the table where the least difference between winners and losers, the losing pair become quailified for next round as well. Same moment TD announced he needed a LL Kala cheered. She loved that idea we would get a second chance to advance in the tourney. Some TDs started their announcement saying; and now Kala, we need an LL. and Kala cheered. 

Kala passed away a summer some year ago. But we mention her a couple of times every week. That expressions having a LL round is still mentioned as a Kala round.

During this four years Mr Trump hasn’t become a great man, but as a fool he has made himself well-known, so dear Kala, you can rest in peace. Your children get a new president today, I think USA will recover and he will not make any harm anymore, I hope.

här är svenskan

Idag möter dina landsmän en ny regim, Kala.  Och du är inte längre med oss.  Jag önskar att du var.  Jag önskar att det var möjligt för dig att upptäcka att ditt land har ändrat sig om vem de vill ska regera ditt USA.

 För en olympiad sedan berättade Kala för mig att hon var desperat när USA fick Trump som sin president.  I en mycket urskillningslös både valkampanj och efter valet ifrågasattes Trump om hans ärlighet.  Kala hade inget förtroende alls för den mannen, och som mamma tänkte hon på framtiden för sina barn.

 Jag träffade Kala i min bridgeklubb på nätet och kände henne sedan några år.  Vi ska inte tala politiska frågor i chatten, men dessa dagar talades det om detta överallt.  Och Kala frågade mig om vi svenska folk hade någon aning om vad som hände i USA just då. Jag kände att hon fick lite tröst när hon hörde att hela världen följde valcirkusen.  Och när denna too vann valet sa Kala till mig att hon aldrig skulle bjuda något annat än NT, vilket betyder ingen trumf, ett vanligt bud när du spelar bridge.  Kala, liksom jag, var en medium bra spelare, men hon älskade att spela.  Vinsten var inte viktigast, det var spelet och sällskapet.  

Och när vi var udda bord krävde nästa omgång ett extra par, så tävlingsledaren bad paret som var minst förlorade, hade lägsta differensen i resultatet.  Samma ögonblick TD meddelade att han behövde en LL hurrade Kala.  Hon älskade den idén att vi skulle få en andra chans att gå vidare i turneringen.  Några TDs började sitt meddelande och sa;  och nu Kala, vi behöver en LL.  och Kala jublade.

 Kala avled en sommar för något år sedan.  Men vi nämner henne ett par gånger varje vecka.  De uttrycket en LL-runda nämns fortfarande som en Kala-runda.

 Under dessa fyra år har Trump inte blivit en stor man, men som en dåre har han gjort sig välkänd, så kära Kala, du kan vila i fred.  Dina barn får en ny president idag. Jag tror att USA kommer att återhämta sig och han kommer inte att göra någon skada längre, hoppas jag.

Föregående

My new vehicle / Ett nytt fordon

Nästa

We try to obey / Vi gör så gott vi kan

  1. Margareta

    Hoppas kan man ju alltid göra

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén